Met klein beetje water en de suiker suikerstroop maken.
Het merg van het vanillestokje aan de suikersiroop toevoegen.
Eieren en eidooier wit slaan met behulp van keukenmachine of mixer, vervolgens in een klein straaltje de suikersiroop toevoegen, constant blijven mengen, niet stoppen!! Blijven mengen tot de massa koud is.
Roer er vervolgens een flinke scheut Strender Stropertje doorheen (naar smaak). Zet de massa in de koelkast en sla vervolgens de slagroom nagenoeg stijf (iets dikker dan volle yoghurt dikte). Spatel nu met een garde heel rustig de slagroom door de massa en ga ermee door tot alle klontjes weg zijn.
Stort vervolgens de massa in een taartvorm of cakeblik en zet onder in de vriezer. Na +/-4 uur is de massa voldoende aangevroren om er bolletjes of plakken van te maken.
Parfait is een heel zachte ijssoort die erg makkelijk smelt, dus direkt verwerken en het niet nodige direkt weer in de vriezer zetten.